Cykelture

På cykel i Skagen

Ja, hvorfor egentlig vælge cyklen? Cyklen er bare det oplagte valg, når man besøger Skagen – især i sommeren, hvor byen bugner af fest, farver og glade dage og hvor parkeringspladserne er få.

Når du sætter dig op på din cykel, på vej ud i områdets natur, er der en helt særlig forventning i kroppen om at få en god oplevelse.

Er man i bil i højsommeren, er det bare en udfordring i sig selv, at komme fra A til B, da der er rigtig mange besøgende og de fylder godt i gadebilledet, så med en cykel er det væsentligt nemmere (og hurtigere) at komme frem og tilbage. 

Picnic i det fri

Er man ikke til picnic i det fri, kan man med fordel besøge én af Skagens mange lækre caféer og restauranter f.eks. Jakobs Café, Skagen Fiskerestaurant, Pakhuset, Ruths Hotels Brasserie osv., som også er nemmere tilgængelige på cykel end i bil – og nååe ja, så kan man jo også med ro i sindet drikke et ekstra glas vin 🙂

273858751 3096387907348137 8161348648666183656 n Kopi

Den Tilsandede Kirke

På cykel kan man let komme til Den Tilsandede Kirke, som er den gamle sognekirke, den middelalderlige Sct. Laurentius kirke. I fire hundrede år samlede den folket, indtil sandflugten lagde sig hen over kirkevej og kirkegård. Derefter forfaldt kirken stille og roligt. I 1795 så man sig nødsaget til at stoppe med at holde gudstjeneste og kirken blev lukket.

Ca. 400 m fra den Den Tilsandede Kirke er der en legeplads, borde og bænke samt toiletter. I sommerperioden er der en kiosk, hvorfra der sælges billetter til kirketårnet.

Oplev Grenen

Udover til Den Tilsandende Kirke, kommer man også nemt ud til Grenen. Man kan dog ikke cykle helt ud til Grenen, da det sidste stykke er på løst sand, men med en cykel slipper man for at lede (og vente) efter parkeringsplads. Stil i stedet bare cyklen i de opsatte cykelstativer og gå derud. Vil man ikke gå, kan man hoppe på den ikoniske ”Sandorm”. Den kører i pendulfart frem og tilbage gennem klitterne og fragter besøgende helt ud til spidsen.

Grenen er spidsen af Jylland, hvor de 2 have Skagerrak og Kattegat mødes. Det er en fascinerende oplevelse at stå på den yderste spids af Jylland og se bølgerne fra de to have slå sammen.

Grenen luftfoto 1
Grenen Luftfoto

Action på Skagens MTB-rute

Vi har også mountainbikes til udlejning, så er man mere til en action-præget ferie, kan vi varmt anbefale Skagens MTB-rute.

Ruten løber i den østlige del af klitplantagen og veksler mellem grusvej, sandet undergrund og velholdt, stabilt underlag. Ruten har et godt flow og er præcis så krævende, at nybegyndere kan være med.

Har du lyst til at køre rockgarden er det også en mulighed. Området har kun få bakker og et minimalt antal stigninger, så alle kan nyde cyklingen og samtidig få en flot naturoplevelse.

Sporets længe er 13,6 km.